Redesign 9292.nl

Mijn rol: User researcher / Interaction designer

Over het project

Uitdaging: In 2012 ontwikkelde ontwerpbureau Fabrique een nieuwe digitale uitstraling voor Nederlands grootste reisadviseur 9292. Fabrique koos voor een begrijpelijke pro-actieve website die je persoonlijk aanspreekt, waar je op kan vertrouwen en die de waarheid spreekt. Door middel van een usability test wilde ik kijken of de website van 9292 aansluit bij het gedrag van de gebruiker.

Resultaat:
 Het resultaat is een nieuwe indeling van de reisplanner flow. Zowel in wireframe als doorgevoerd in visuele schermen. De visuele schermen zijn een ingevulde kopie van de wireframes om de gebruiker een beter beeld te geven van de nieuwe 9292 functies. De vervolg stap voor de toekomst is om de functies opnieuw te testen en te kijken ze zijn verbeterd.

Klant:
 Eigen project.

Team:
 De opdracht is alleen uitgevoerd.

Tijdlijn:
 Ongeveer 30 uur.

Het proces

Usability test: Om een kijkje te krijgen in het gedrag van de gebruiker op de 9292 website, heb ik een usability test uitgevoerd. Deze test is afgenomen met zes respondenten om de grootste problemen te achterhalen. De respondenten kregen vier opdrachten waarbij er geobserveerd werd hoe de gebruiker door de website heen navigeert en waar ze tegenaan lopen. De opdrachten bestonden uit het plannen van je reis, de terugreis plannen, storingen zoeken op jouw traject en informatie zoeken over studentenkortingen. Na de usability test zijn observaties genoteerd en aanbevelingen geschreven.

Uitwerking:
Na de inzichten ben ik verschillende schetsen gaan maken met aanbevelingen. Deze zijn uiteindelijk uitgewerkt tot wireframes en sfeerbeelden. Bij het maken van de uitingen is er gericht op het plannen van de reis. Daar is voor gekozen omdat de respondenten hier de meesten problemen ondervonden. Bij het plannen van de reis zijn de homepagina en de contentpagina van de reis betrokken. De keuze om de wireframes een op een in te vullen met sfeer komt voort uit de ervaring dat respondenten het moeilijk vinden zich in te leven in wireframes.

“Oh huh, als ik scrol komt er meer informatie op de homepagina. Dat wist ik dus echt niet he.”

RESPONDENT 2

“Ik begin gewoon helemaal opnieuw met invullen als ik mijn terugreis moet plannen. Is daar een andere optie voor?”

RESPONDENT 6

Inzichten

De homepagina:
  • Het wisselen van de reizen in de planner moet duidelijker.
  • De extra reisopties moet betrokken worden in de flow van je reisplannen.
  • Typen moet centraal staan in het instellen van de tijd.
  • De content onderin de pagina weglaten of meer in de fold brengen.
  • Zoekbalk de functie geven om door de content van de hele pagina te zoeken.
De contentpagina:
  • Het plannen van de terugreis moet meer in beeld komen.
  • Duidelijk feedback geven over storingen op jouw traject. Niet alleen als er wel een storing is, maar ook als er geen storing is.
  • Zoekbalk de functie geven om door de content van de hele pagina te zoeken.
  • De mogelijkheid om de reis op een ander moment terug te kijken zonder opnieuw te plannen implementeren.

Zin om een keertje te babbelen?

Stuur mij een mailtje op daisyhofstede@hotmail.com of bericht mij via LinkedIn of Instagram.